Druktemakers Rotterdam

Vandaag de dag is het niet meer te zeggen waar je terecht kan voor het beste drukwerk voor de beste prijs. Dat wisselt. Soms kan het interessant zijn digitaal te drukken, bij oplages tot 500, of bij bijzondere afwerkingstechnieken.

Drukker A is voordelig in briefpapier, maar kan een grotere full color map helemaal niet zelf drukken en gaat uitbesteden. Drukker B is beter in grote oplages, voor flyers. Drukker C maakt mooie posters voor weinig, etc. Ook voor enveloppen zijn weer speciale enveloppendrukkers. ‘Schoenmaker blijf bij je leest’, zou je kunnen stellen, je kan niet overal goed in zijn. Wij weten op drukwerkgebied wie waar goed in is, en voor welk type drukwerk je waar precies moet zijn.

Waar leverancier A op maandag nog de voordeligste was, komt leverancier B op dinsdag veel beter uit de bus. Misschien heeft die net een nieuwere, snellere drukpers gekocht? Misschien heeft A een tegenvaller gehad? Veel drukkers laten het gros van hun werk in het buitenland maken. Vooral Oostbloklanden zijn daarin erg in trek. Zij verzamelen diverse drukwerken en drukken die simpelweg naast elkaar op hele grote vellen. Daarna snijden ze het uiteen, en zo worden de vaste kosten over meerdere afnemers verdeeld, waardoor zij goedkoop kunnen leveren.

Het verschil met de Nederlandse markt is niet zozeer dat wij dit zelf nog niet bedacht hadden, omdat het arbeidsloon in deze landen gewoon veel lager ligt. Dat compenseert de verzendkosten vaak ruimschoots. Maar juist bij deze groep drukkers kan het ook mis gaan. Er wordt vaak na failllissement nog gewoon verkocht en nooit afgeleverd. Wij werken daarom liever in de middenmoot, bij voorkeur Nederlandse leveranciers waar wij zicht op hebben, of anders grotere buitenlandse drukkers waar wij goede ervaringen mee hebben. Zeker als uw werk haast heeft, is het zinvol ons even ‘ons ding’ te laten doen; want doorgaans blijkt de levertijd dagen en soms weken langer te zijn dan op de sites vermeld staat.

Vragen kost niets, en wij zoeken het graag voor u uit. En;  u hoeft niet thuis te blijven voor het pakje, ook handig! Wij leveren het gewoon af op het moment dat u dat het beste uitkomt, al is dat midden in de nacht!